רעלת הריון

המערכת ע"י ב-25 באוקטובר 2017

מה זה רעלת הריון? רעלת הריון זהו סיבוך שגורם ללחץ דם גבוה, נזק לכליות ובעיות נוספות. רעלת הריון יכולה להיות מסכנת חיים ועל פי נתונים בין 2% ל-8% מהנשים ההרות עלולות לסבול ממנה.

למרות שרעלת הריון עלולה להיות מפתיעה ולהגיע ללא סימנים מוקדמים, היא יכולה להיות מאוד מסוכנת עבורך ועבור העובר שלך. כתוצאה מכך, חשוב מאוד לבצע את הבדיקות המקיפות והשגרתיות בזמן ההריון ולמדוד לחץ דם. במידת הצורך יהיה צורך בבדיקות שתן כדי לאמת חשש לרעלת הריון.

הזמן השגיח ביותר בו רעלת הריון מתרחש הוא לקראת סוף ההריון, אך רעלת הריון יכולה לפגוע בכל שלב בהריון, החל מהשלבים המוקדמים. גם אורך ומהירות ההחמרה משתנה ממקרה למקרה.

איך רעלת הריון משפיעה עלי ועל העובר?

ברוב המקרים רעלת ההריון פוגעת בסוף תקופת ההריון ולכן בעזרת הטיפול הנכון אין בעיות חריגות, אך אם היא פוגעת מוקדם היא עלולה להיות מזיקה יותר והסיכונים גדלים. רעלת הריון מצרה את כלי הדם ובכך גורמת ללחץ דם גבוה. לחץ הדם הגבוה משפיע על איברים פנימיים כגון הכליות, הכבד והמוח.

בנוסף לכך, כשפחות דם זורם אל הרחם שלך, הוא עלול לגרום לבעיות עבור העובר – התינוק כשיגדל. בעיות בגדילה הן דוגמא לכך, אך ישנם מקרים חמורים מאוד בהם יכולה להיות הפלה.

תסמיני המחלה

כפי שאמרנו, רעלת הריון לא תמיד מורגשת, במיוחד לא בשלבים המוקדמים שלה. בנוסף לכך, חלק מהתסמינים הם נפוצים בקרב הריון כדוגמת בחילות, נפיחויות ועלייה במשקל. תסמינים אלו יכולים להיראות כמו תופעות לוואי של ההריון אך ישנם מקרים בהם זה חורג מעבר לנורמלי.

צריך לפנות לרופא במקרים בהם את מבחינה בנפיחויות יוצאות דופן בזאורים הבאים:

  • אזור הפנים, בדגש על מסביב לעיניים
  • בידיים
  • בכפות הרגליים או העקבים

או אם את מרגישה בעלייה משמעותית במשקל בצורה חריגה.

בנוסף לכך, מומלץ כפי שאמרנו לבצע את הבדיקות השגרתיות בדגש על בדיקת לחץ דם ומספיק שעולה חשש הקטן ביותר תבקשי להיבדק לעומק יותר.

איך מאבחנים רעלת הריון

רעלת הריון מאבחנים באמצעות הדרכים הבאות

  • בדיקת לחץ דם – אם יש לך לחץ דם גבוה של 140/90 ומעלה.
  • בדיקת שתן – חלבונים בשתן בהריון זוהי האבחנה בדרך כלל המדוייקת ביותר. אך יש בדיקות נוספות שבודקים כמו למשל יחס של חלבונים \ קריאטינין ועוד…

מה גורם לרעלת הריון?

מומחים משערים שרעלת הריון קורית כתוצאה מזרימת דם נמוכה לשלייה שנוצרת במקרים בהם השלייה לא "התמקמה" היטב ברחם. למה זה קורה רק לחלק מהנשים ולא לאחרות עדיין לא ברור, אך סביר להניח שהתשובה מורכבת ולא ניתנת לתשובה חד משמעית – גנים, תזונה, מערכת חיסונית ועוד שלל פרמטרים שונים שמשפיעים.

טיפול ברעלת הריון

לאחר שנערכו מספר בדיקות כדי לזהות את הבעיה וכדי להבין אותה לעומקה, את תהי תחת מעקב ותצטרכי לנוח הרבה ולא לבצע פעולות מתישות כדי לא להכביד על הגוף ולא לגרום לשינויים משמעותיים בלחץ הדם. המעקה חשוב מאוד כדי לזהות בזמן החמרה של המחלה.

במידה והמחלה מחמירה או במידה ואובחנת ברעלת הריון חמורה מלכתחילה – תצטרכי לשהות בשאר תקופת ההריון בבית החולים. את תקבלי תרופות להורדת לחץ הדם ואף במקרים רבים בהם תהי בשבוע ה-34 ועמלה תצטרכי לבצע זירוז לידה. במקרים חמורים יותר יצטרכו לבצע לידה מוקדמת ואף ניתוח קיסרי ללא קשר להתקדמות ההריון שלך.

איך נמנעים מרעלת הריון?

בגלל שלא כל כך ברור מה גורם לרעלת הריון, אי אפשר להימנע ממנו. הדבר החכם לעשות הוא לעשות את כל הבדיקות שלך בזמן ולהיות עירנית ללחץ דם גבוה ולתסמינים האחרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *



תגובות אחרונות

הכי משותפים

יש לך עסק שפונה לאמהות? פרסמו אותו אצלנו בחינם!